Skapa egen musik till studenten

Studenten är en härlig tid som fylls med minnen tillsammans med både familj och vänner. Det är en högtid dit man länge har längtat. Alla tentor och prov från skoltiden är nu över och man kan helt ägna sig åt det man själv väljer. Inför studenten är det ändå mycket som ska göras i ordning. Utöver mat, tårta och annat ska huset dekoreras. Det är vanligt att man använder ballonger i blått och gult tillsammans med björkris. Björkriset är en symbol för vår och den stundande sommaren. Ofta så väljer man att åka på studentflak eller annat fordon som då också utsmyckas. Musik är också en avgörande faktor för en lyckad fest och även på studenten är musiken ofta central. Många väljer att skriva nya texter och spela till kända melodier. Men vill man skapa en egen mix-tape till studentflaket har Laddaner.nu (IDG) listat en rad bra musikprogram som gör detta möjligt. Vare sig man gillar housemusik, hipp hopp eller annat så kan man blanda mellan dessa nästintill som man vill. Detta brukar vara ett roligt inslag som hela klassen kan ha kul med. Sedan kan man spela denna musik under paraden genom stan och sjunga med.

En ny tid tar vid

När studierna är avklarade kan man många gånger själv välja vad man vill göra framöver. Många väljer att studera vidare medan andra går direkt till arbetet. Under studentdagen kommer gäster från många olika håll. Ofta släktingar men ibland även vänner. Kanske har man lagat mat under en längre tid eller så beställer man hem. När dagen är över går många i klassen olika vägar och det kan kännas lite sorgligt av den anledningen. Därför väljer många klasser att åka på ett gemensamt flak så att man verkligen kan känna klasskänslan en sista gång. Många dekorerar släpet med stora tygbitar där man har skrivit olika budskap eller enbart klassens namn. Säkerheten är väldigt viktig just under studenten är en stor och viktig punkt som det har debatterats mycket om. Både polisen och trafikverket har sina föreskrifter men det kan tyvärr ändå hända olyckor då så många människor är i rörelse under samma tid. Ett bra sätt att underlätta kan vara att hyra ett släp där en chaufför ingår. Då vet man att han eller hon är van att framföra fordonet på ett säkert sätt. Är man från Stockholm kan man kontakta Studentflak.nu som hyr ut DJ:s till studentflak för ett studentfirande med guldkant. Då får man något utöver det vanliga som ger en liten guldkant på firandet.

Musik som peppar

Musik är verkligen stämningshöjande. Med rätt musik blir man glad, pigg och alert. Hörseln har faktiskt mycket större betydelse än vad vi kanske tror. Just genom att höra tar vi in väldigt många intryck och känner av stämningen runt omkring oss. Musik är något som de flesta gillar och som man dras med av. Detta är perfekt till studenten med det firande som den tiden innebär.

Det här inlägget är skrivet av en gästskribent.