Datorer, energi och LED-belysning

Att producera sin egen musik är något många gärna skulle göra för att tjäna ihop till sitt dagliga bröd. Tänk att ha en liten hemmastudio, där man kan skapa musik, som man sedan får betalt för! Vore inte det ett drömjobb så säg? Samtidigt är det förstås så att vad man än gör till sitt jobb förlorar en del av den där bilden man hade av det innan man började arbeta med det. Likadant är det med digital musikproduktion. Det kräver en oerhörd självdisciplin. Har du provat någon gång att sätta dig ner och skapa musik för att du verkligen måste? Det är svårare än man tror, och runt omkring en finns en massa energislukande teknologi som kan göra det oändligt mycket svårare för dig.

led-belysningBara att arbeta hemma är ett problem i sig. Kanske tvingas man sätta upp sin lilla station med dator, högtalare och annan hårdvara två meter från den säng man sover om nätterna. Och så belysningen sen. Belysning är en av de främsta anledningarna till varför det förmodligen är bättre att arbeta på en arbetsplats. Det passar oftast inte med samma sorts belysning i hemmet som på jobbet. Och har man inget annat val än att jobba hemma så får man försöka skaffa sig ett så flexibelt alternativ som möjligt, såsom bra LED-belysning. Dessutom, med all musikutrustning, gäller det att försöka hålla sig så energisnål som möjligt i övrigt.

Om man ska jobba hemma med digital musikproduktion är den bästa tjänsten man kan göra sig att placera sin arbetsstation i ett eget rum. Detta är givetvis långt ifrån en möjlighet för alla, men finns den så bör den tas tillvara på. Det bästa är att ha ett ställe där man kan ska kunna rotera sin kontorsstol 360 grader, utan att se några av de möbler eller mackapärer som främst förknippas med hemmamys och ledighet, såsom säng, soffa och TV.